5 korakov za popolni ženski orgazem

Prvi korak je, da verjamete, da je kaj takega mogoče. Verjeti morate, da lahko doživite več kot en orgazem in si to tudi zavestno prizadevati.

Drugi korak je uporaba domišljije. Primarno orodje ženske sle je domišljija, zato ne pozabite nanjo. Bolj ko je razvita, lažje se boste vzburili, ko si boste to zaželeli. Lahko se oskrbite tudi z erotično literaturo in filmi. Če s partnerjem skupaj gledata ali bereta, je to dober uvod v ljubljenje.

Čeprav je domišljija pomemben dejavnik pri ljubljenju – spolnost se namreč dogaja tudi med ušesi – fantaziranje o drugem med ljubljenjem s partnerjem, ovira izmenjavo energije. To pomeni, da morate kljub uporabi domišljije biti navzoči in se svojega partnerja zavedati.

Tretji korak je istočasna stimulacija večih občutljivih točk. Večorgazmične ženske krepijo svojo vzburjenje z večkratno stimulacijo občutljivih točk. Če vas noro vzburja dotikanje ušesnih školjk ali pa se med ljubkovanjem notranje strani zapestja kar zvijate od zadovoljstva, to skrivnost zaupajte partnerju.

Temu lahko sledi poslastica sesanja prstov na rokah ali nogah. Mnoge ženske tudi nadvse vzburja ljubkovanje bradavic. Pravzaprav lahko nekatere doživijo orgazem zgolj z draženjem bradavic. Ženske se razlikujejo po občutljivosti bradavic in načinu vzburjanja, ki jim godi. Nekatere ženske imajo raje nežnejši dotik, drugim pa je všeč bolj grobo stiskanje in masiranje bradavic ter sesanje. Večina žensk ima na splošno raje nežnejše dotike, dokler so manj vzburjene, ko so bolj vzburjene, pa močnejše.

Zapomnite si, da vsi telesni dotiki krepijo vašo spolno energijo in vam omogočajo, da laže doživite drugi, tretji ali četrti orgazem.

Četrti korak: oralni seks je verjetno najzanesljivejša pot, da ženska doživi orgazem med spolnim odnosom. Težko je prekašati intenzivno zadovoljstvo pri neposrednem ljubkovanju ščegetavčka z mehko in gibljivo površino jezika in sesanju sramnih ustnic. Raziskava je pokazala, da ženske, ki doživljajo večkratne orgazme, prvi orgazem ponavadi doživijo med oralnim seksom. Potrdile so tudi, da drugi orgazem laže doživijo po oralnem odnosu, kot po orgazmu med odnosom ali z roko. Druga njihova skrivnost je bila v raznolikosti vzburjanja; z roko, jezikom, udom.

Peti korak je vzburjanje. To je klasična spolna tehnika, ki jo mora imeti vsaka ženska v svojem seksualnem repertoarju. Je preprosta in zelo učinkovita ter lahko izjemno poveča spolno zadovoljstvo. Vzburite se ali naj vas vzburi partner do blage ali nadzorovane sle, nato pa ublažite draženje, tako da se vaša želja zmanjša ali celo izgine. Nadaljujte s stimulacijo in počasi dvigajte raven vzburjenja ter ga zmanjšajte preden doživite orgazem. To bo okrepilo intenzivnost vašega zadovoljstva, a ko končno doživite orgazem, bo vaša spolna energija zelo intenzivna.

Po orgazmu lahko spet začnete z ljubkovanjem, da ohranite raven vzburjenja. Če postanejo nožnica, ščegetavček ali bradavice zelo občutljive med orgazmom ali malo po njem, je dobro, da partner za pol minute ali minuto prekine z draženjem in šele potem spet nadaljuje. Če predolgo čakate s stimulacijo po prvem orgazmu, lahko vašo telo postane manj občutljivo, zato se zmanjša verjetnost, da boste doživeli drugi orgazem.

Vir: diva.si